Verrassende ontmoeting…….

Vandaag, 10 september 2023, hadden wij een verrassende ontmoeting. Wij bezochten de erg mooie plaats Zeist met het daar gelegen Slot Zeist. Een en ander in verband met de nationale  monumenten dagen van dit weekend.

Het was, net zo als elders in ons  land, extreem warm voor de tijd van het jaar. Tijdens onze rondgang nabij het slot hoorden we uit een van de gebouwen een erg mooi koor klinken. Dat trok onze aandacht en we zijn in die richting gelopen. Bleek dat het gebouw een kerk was van waaruit het gezang kwam. We mochten vrij die kerk betreden. Het was een erg mooie fris-witte kerk met een geweldige akoestiek.

Er stond in die kerk een behoorlijk groot mannenkoor opgesteld en de mannen brachten schitterende liederen ten gehore.

Bij het belijken van dat koor zagen we plotseling een voor ons ( en voor velen van ons park) bekend persoon die deel uit maakte van dat koor. Dat was niemand minder dan Frans Delmee. Wat een verrassing voor ons en nadat het koor het laatste lied ten gehore had gebracht was het  omgekeerd ook een verrassing voor Frans. Het slotlied was”, hoe toepasselijk ook,  “always look on the bright side of life ” waarvan het refrein luidkeels door alle aanwezigen werd meegezongen.

Door op de foto te klikken wordt deze vergroot.

==============================================

Marti en Femie Hazenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *