DE GROENCONTAINER

Nu de herfst  zijn intreden gaat doen, gaan we weer langzaam onze tuinen “winterklaar” maken. Dus opruimen wat er niet meer in thuis hoort en daar waar nodig of gewenst nog wat snoeien.

Gelukkig hebben we op ons park de gelegenheid om datgene wat we uit onze tuinen halen, te kunnen deponeren in de afvalcontainer die op het park staat. Dat is een fijn iets en je hoeft er nog niet voor te betalen  ook.

Wat wel jammer is, is het feit dat sommigen parkgasten kennelijk niet weten hoe je het afval uit je tuin daar moet deponeren. Zodra de volle container is weggehaald wordt  er een lege container geplaatst. Vanaf dat moment zou het wenselijk zijn dat de container op de juiste manier gevuld zou worden. Dat houdt in dat het afval niet meteen na de toegangsdeuren wordt gedeponeerd maar zover mogelijk naar voren wordt gebracht. En vervolgens het afval daar stapelen dat wil zeggen je afval op het afval deponeren dat er al ligt. Je kunt daarbij gebruik maken van de riek die bij de container staat.

Als je het afval op de laadvloer deponeert naast of vóór het afval dat er al ligt, dan wordt de container niet juist gevuld. Bovendien wordt het dan voor je opvolger steeds moeilijker om het afval wel op een juist manier daar achter te laten.

Dus bij deze een beroep op iedereen: stapel a.u.b. het tuinafval en gooi het niet meteen achter de toegangsdeur neer. Als we dat allemaal doen hebben we er allemaal meer plezier van. Moet toch een kleine moeite zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *