Wij zijn met vakantie van 3 tot 26 mei !!!
Voor dringende zaken kunt u aanbellen bij de intercom van de receptie, u wordt dan verder geholpen.
Groeten Elly en William.
Wij zijn met vakantie van 3 tot 26 mei !!!
Voor dringende zaken kunt u aanbellen bij de intercom van de receptie, u wordt dan verder geholpen.
Groeten Elly en William.
Beste parkgasten,
Als redactielid van de Stippel vangen wij heel wat dingen en of berichten op.
Vele zijn positief en leuk, maar jammer genoeg horen en ervaren wij ook soms minder leuke dingen.
Ik vergelijk onze leefsituatie hier op het park wel eens met een dorp, een hechte gemeenschap die voor elkaar zorgt en om elkaar geeft.
Althans zo zou het in mijn ogen moeten zijn, maar vaak is het jammer genoeg toch anders.
Het is heel fijn en het geeft een fijn en veilig gevoel als we een beetje op elkaar letten en elkaar in de gaten houden, op de positieve manier tenminste.
Eens informeren bij de alleenstaande buurvrouw van 80 jaar als ze al een paar dagen niet buiten is geweest, of het wel goed gaat en of ze soms iets van de winkel nodig heeft.
Of de hond eens uitlaten bij ziekte van je buren; er zijn zoveel dingen die je kunt doen voor anderen ……….
Maar vaak houden we elkaar in de gaten, maar op een minder positieve manier!
We gaan op elkaar zitten letten; zoals bijvoorbeeld: last van elk geluidje dat de buren maken, of het nou een bladblazer is of een beetje luidruchtig bezoek met gillende kleinkinderen op zondagmiddag of tijdens een verjaardagsfeestje, of een blaffende hond.
Ik vind dat heel erg jammer, en wil dit graag weer eens onder de aandacht brengen.
Laten we ons alsjeblief gedragen, ons aan de reglementen houden en elkaar respecteren zoals we dat in een dorp zouden doen.
We hoeven niet met iedereen bevriend te zijn, dat kan ook niet. Maar we kunnen elkaar wel respecteren en accepteren zoals we zijn.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we alles maar moeten pikken van elkaar, ik vind dat we elkaar als volwassen mensen moeten kunnen behandelen en elkaar ook moeten kunnen aanspreken op bepaalde dingen waar je je aan stoort.
Bijvoorbeeld:
Er zijn een heel aantal parkgasten die de rotonde bij de ingang nog steeds linksom nemen!
Of nog steeds mensen die het groen afval maar voor of naast de container dumpen als die vol is en de deuren dicht zijn.
Ook zijn er nog steeds gasten die te hard rijden op het park. (ruim boven 15km/uur) Geldt ook voor motoren, fietsen en elektrische stepjes.
Of verkeerde dingen in of zelfs naast de afvalcontainers gooien.
Verder is het blijkbaar ook nog steeds een probleem om de aanwezige honden buiten het park uit te laten, en met een korte lijn naar de uitgang te lopen.
Ik vraag me dan toch af: WAAROM???
Ik wil dan ook iedereen vriendelijk vragen om dit eens goed te lezen en je vanaf nu als “dorps-bewoner” te gedragen.
Volgens mij wordt het verblijf op het park dan NOG veel prettiger voor iedereen!
Geert.
De ziekte CF (Cystic Fibrosis)
Beste parkgasten,
Op 8 juli 2024 hadden wij een artikel geplaatst over de ziekte CF (Cystic Fibrosis).
In dat artikel hadden we aangegeven dat er een medicijn is, Kaftrio, dat de levensverwachting van kinderen en volwassenen met CF aanzienlijk verlengt. Alleen wordt het medicijn pas vergoed vanaf de leeftijd van 6 jaar vanuit de basisverzekering.
Toendertijd was er een petitie gestart om te zorgen dat kinderen van 2 tot en met 5 jaar ook Kaftrio vergoed krijgen zodat ook zij dit medicijn kunnen krijgen.
We hebben zeer goed nieuws ontvangen. Het medicijn Kaftrio is per 1-4-2025 ook beschikbaar voor kinderen vanaf de leeftijd van 2.
Wij willen bij deze de mensen, die de petitie hebben ondertekend, heel hartelijk bedanken.
Mede door u ziet de toekomst van kinderen vanaf 2 jaar die CF hebben er een stuk rooskleuriger uit.
Twee parkgasten.
Op zondag 20 april eerste paasdag van 10 tot 11.30 uur is het weer zover: “Stichting De Parkboerderij” geeft kinderen met begeleiding weer kans om kuikentjes lammetjes alpacas kippen zwanen en geitjes te bewonderen. In dit jarige tijde gaan de vogeltjes ook weer nestelen. De vogeltjes in de volière fluiten uit volle borst. Immers het is de tijd waarin de mannetjes en de vrouwtjes indruk op elkaar willen willen maken om zo te zorgen voor jonge aanwas.
Er zijn voldoende vrijwilligers beschik om vragen van kinderen maar ook van volwassenen / begeleiders te beantwoorden. Rond om de dieren weide staan rond deze tijd veel bloeiende bloemen. De vrijwilligers van de Parkboerderij zorgen samen met de gemeente om de omgeving representatief te houden.
De mensen van de Parkboerderij zijn trots op het feit dat ze ongeveer 12 jaar terug samen met de gemeente hebben gezocht naar de mogelijkheid om de dierweide – het vroegere “herten kamp”- te laten voortbestaan.
Want wie is er in Deurne niet groot gebracht met bezoekjes aan het “hertenkamp”.Dat laten voort bestaan is prima gelukt en het bestuur is dan ook dankbaar voor alle ondersteuning die het ervaart van de vrijwilligers en de gemeenschap. De vrijwilligers zijn de ogen en de oren van het bestuur. Wanneer er iets aan de dieren mankeert zijn de vrijwilligers en het bestuur gezamenlijk aan zet om de diverse bewoners van het Park op een veilige en gezonde manier te begeleiden. Door kinderen de gelegenheid te geven om dicht bij de dieren te komen hoopt de stichting dat kinderen die geen mogelijkheid om thuis huisdieren te houden respectvol leren omgaan met dieren.De toegang is gratis.Het is wel mogelijk om vrijwillig een bijdrage te doen middels een Q.R. code.
Op maandag 7 april 2025 werd in de Natuurpoort Nederheide een informatieavond over natuurbranden georganiseerd.
De organisatie was in handen van de gemeente Gemert Bakel, vandaar dat de bijeenkomst werd geopend door burgemeester Michiel van Veen.
Hij heette iedereen van harte welkom en vertelde heel blij te zijn met de grote opkomst, alvorens hij het woord gaf aan de verantwoordelijke ambtenaar van de afdeling openbare orde en veiligheid.
Die vertelde wat de bedoeling van de avond was, de indeling en stelde Harrie van Woerkum voor.
Harrie van Woerkum is specialist planvorming, specialist Natuurbrand & Incidentonderzoeker van de veiligheidsregio Brabant Zuidoost.
Hij vertelde aan de hand van een presentatie, op een hele duidelijke maar luchtige manier waar het om gaat bij een natuurbrand.
Hij vertelde wat de veiligheidsgradaties Fase 1 en Fase 2 inhouden ( Fase 1 is “normaal” risico, Fase 2 heel hoog risico op brand).
Met dit al geruime tijd droge weer met vrij harde wind, is er zeker sprake van Fase 2.
Mede door het veranderende klimaat krijgen we vaker te maken met extremen, denk aan lange perioden van droogte, wateroverlast, stormen enz. Ook dit wordt zeker in de toekomst een belangrijke factor met betrekking tot onze veiligheid.
Aan de hand van foto’s en filmpjes werd het verschil duidelijk gemaakt van natuurbranden in verschillende gebieden met andere soorten begroeiing.
Bij de brandweer gaan bij “30 – 30 – 30”, alle alarmbellen af. 30 – 30 – 30, betekend 30°C, 30% luchtvochtigheid en een luchtsnelheid van 30 km/uur.
Hij vertelde verder dat de brandweer samen met de gemeenten en de natuurbeheerder van een regio, een zo goed mogelijk veiligheidsplan opstellen. In dat plan wordt zoveel mogelijk balans gezocht met de belanghebbende partijen, waarbij de veiligheid voorop staat.
De veiligheidsregio helpt hierbij door:
Risico Index Natuurbranden (RIN) opstellen – geeft inzicht in de kans op het ontstaan van een onbeheersbare brand en de mogelijke impact van een brand.
De mogelijke scenario’s uitwerken m.b.t. de beperking en voorkoming van risicovolle situaties.
Het in kaart brengen van de “Urbane interface” oftewel, de gebieden waar bewoning is in natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld vakantieparken.
Verder werd besproken wat een natuurbeheersplan inhoudt, toegespitst op een bepaald gebied zoals de Stippelberg bijvoorbeeld, en wat dat in de praktijk betekend.
Ook werd besproken dat veiligheid iets is waar we het met z’n alle verantwoordelijk voor zijn; dat wij, de gebruikers van de natuurgebieden, moeten voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan (bijvoorbeeld geen open vuur in risicovolle gebieden), de gemeenten en regio’s zorgen voor voorlichting en beleid en de brandweer zorgt voor preventie en bestrijding bij calamiteiten.
Na een heel aantal vragen van diverse parkgasten over de veiligheid in de omliggende bossen en bijvoorbeeld de vluchtwegen en een veiligheidsplan op het park te hebben beantwoord, werd afgesproken om een brandoefening te organiseren hier op het park.
Na de boeiende presentatie van brandweer Harrie werd Tom van Herpen voorgesteld als de nieuwe wijkagent.
Ook hij maakt (uiteraard) deel uit van de bewaking van onze veiligheid op en om het park. Voor meldingen kan je bellen met 0900-8844.
Na afloop was er de mogelijkheid om je in te schrijven bij de WhatsApp groep natuurbranden, aanmelden kan ook via ve**********@**********el.nl.
Al met al een hele goede drukbezochte en leerzame avond.
Op zondag 6 april is er weer een hondendag georganiseerd bij het strandbad van de Natuurpoort.
Ondanks een koude wind was er veel animo, de honden en de baasjes hebben weer genoten.